Overal thuis
 
Waar we ook zij, we zijn thuis. We hebben inmiddels gewoond in Blankeberge, Calais, Cherbourg, Camaret sur Mer, Gijon, Ribadeo, Vivero, La Coruna, Porto, Figuera da Foz, Nazaré en Lissabon. Genoeg voor een mensenleven en we zijn er nog lang niet.
 
Ons Blogboek heeft blijkbaar de indruk gewekt dat wij een ware doodsstrijd leveren. Dat is natuurlijk grote onzin. De elementen en de techniek zijn ons niet altijd goed gezind geweest, maar we zitten niet bij de pakken neer. We zijn nu ruim over de helft van onze verhuizing. De coolste die we ooit hebben meegemaakt. We zeilen met ons huis naar Barcelona. Het is een bizarre gebeurtenis. Soms moeten we het hardop zeggen om te beseffen wat we doen. Dit is gewoon ontzettend kicken.
 
Inmiddels wonen we in Cascais, bij Lissabon. De zwakke plekken van Melquiades zijn blootgelegd en gerepareerd. De laatste vier verhuisetappes zijn er geen gekke dingen meer kapotgegaan. Bovendien kennen we de boot beter, zodat we rampspoed voor kunnen zijn.
 
Wat nog wel het meest ongelofelijk is: van La Coruna tot Lissabon hebben we de wind in onze rug gehad. Vier geweldige zeildagen met noord 5-6, geen wolk te bekennen, bossen dolfijnen die met Melquiades speelden, een potvis op enkele meters naast ons en een gemiddelde snelheid van ruim 5,5 knopen, behoorlijk snel voor een huis.
 
We manoeuvreren ons huis langzaam maar zeker naar die waanzinnige havenstad. Waar we ondertussen wonen is ongewis, maar ons doel nadert.  
maandag 25 augustus 2008