Koninging van de flaneerstrook
 
Met een trotse glimlach loop ik over de boulevard van Cascais. Ik hoef hier mijn best niet te doen, heerlijk. Mannen werpen me strijdbare blikken toe terwijl ze hun ogen schichtig vlak langs mij op en neer bewegen. Daar loopt de koningin van de flaneerstrook: gemillimeterd haar, flonkerende oorbellen, feeërieke jurk om prachtig vrouwenlijf en formenterablauwe ogen, die stralende magneten die betoveren en bedwingen.
 
Ik knap ‘s ochtends de boot op van de lange zeildag van gisteren en gebruik de dauw om wat zout van het dek te spoelen. Als ik na een uur binnenkom voor een kop thee staan Iris en Saskia daar, helemaal klaar om te schitteren. In zomerjurk wordt de bijboot onbeholpen in het water gegooid. Omzichtig wordt het flaneertenue schoongehouden bij het aanreiken van de buitenboord motor. De afstap van Melquiades leidt bijna tot een zwempartij, omdat de jurk nergens klem moet komen te zitten en de schoenen niet nat mogen worden.
 
Het is onze hobby om in elke haven op de lokale flaneerstrook rond te dolen. Maar als een schippersvrouw mooi wil zijn, moet ze behoedzaam te werk gaan.
donderdag 28 augustus 2008